top of page

Onze federatie

Ontdek meer over onze Federatie van Fasciatherapeuten

Fascia beweegt, verbindt en ondersteunt

Wie zijn we

Het doel van de beroepsvereniging bestaat enerzijds uit het behartigen van de belangen van de therapeuten en anderzijds uit de zorg voor de verspreiding van het gedachtegoed van Danis Bois, grondlegger van de methode.


FF streeft deze doelstellingen na met als onderliggend idee het behoud van de originaliteit en integriteit van de methode. Daarom worden op regelmatige basis interessedagen, info-dagen en andere activiteiten georganiseerd.

Wij komen op voor jouw belangen

Jouw voordelen:

 • Je wordt persoonlijk op de hoogte gebracht over wetenschappelijk nieuws, permanente vormingen of peer reviews binnen fasciale kinesitherapie
   

 • De ABCIG kan fungeren als extra overlegplatform met collega’s binnen eenzelfde domein te overleggen
   

 • De ABCIG verzamelt je input uit het werkveld om samen met de experts dossiers binnen je domein aan te kaarten en hard te maken op beleidsnieau
  ​​​​​​​​​​​​​​​​

 • Als lid van ABCIG krijg je stemrecht binnen de algemene vergadering van Axxon​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

De Federatie voor fasciatherapeuten maken wij deel uit van Axxon - als Bijzondere Clinical Interest Group (ABCIG) fasciale-kine zodat we van hieruit de nodige steun en medewerking kunnen hebben.

Voor "fasciatherapie" is het een belangrijke schakel en lobby bij de federale raad en beslissing comité die mede bepalen welke plaats er is voor de fasciatherapie binnen de gezondheidszorg en kinesitherapie.

Voor "jou als fasciatherapeut" is het een voordeel dat fasciatherapie belicht wordt bij collega's kinesitherapeuten via artikels, peer reviews en lezingen, aangereikt door de scholen. daarenboven krijg je toegang tot de digitale bibliotheek CDLH (Cebam Digital Library for Health) die tal van mogelijkheden biedt.

Voor meer info surf naar: www.axxon.be

We ondersteunen jou in jouw beroep

 • Jouw praktijkgegevens worden op een toegankelijk manier gevonden door patiënten en zorgverleners op de website van FF

 • Via regionale intervisiegroepen (RIG’s) kan je contact leggen met fasciatherapeuten uit je buurt. Samen overleg plegen, een voordracht organiseren, een uitstap doen, … FF ondersteunt je hierin

 • Het economaat staat in voor het drukken van naamkaartjes, laten maken van een naambord en de verkoop van folders en boeken.

Door verbindend te werken

Fasciatherapeuten vinden elkaar in gemeenschappelijke visies en inspireren elkaar waar ze van mening verschillen.
Federatie voor Fasciatherapeuten wil graag alle leden verbinden door hen samen te brengen voor activiteiten en uitstappen, door regelmatig te communiceren via nieuwsbrieven en -flashes, via de website en via de regionale intervisiegroepen.

Wil je lid worden van onze federatie? Dat kan!

bottom of page